Prehrana

Hrana za zdravje

Prehrana

Zdrava prehrana je ključ do boljšega počutja, več energije in optimalnega delovanja našega telesa. Ponujamo individualna svetovanja, skupinske delavnice ter predavanja na temo zdravega načina življenja, polnovredne veganske prehrane in priprave okusnih uravnoteženih obrokov.

Življenjski slog in prehrana sta ključna dejavnika zdravja človeka. Zdrava prehrana je komplementarni del alternativnega zdravljenja na poti do zdravja in boljšega počutja v lastni koži. Vse kar zaužijemo vpliva na naše zdravje, videz, počutje in odnos do življenja, zato je zelo pomembno kaj vnašamo v svoje telo. Uravnotežena zdrava prehrana deluje na telo preventivno in zaščitno, hkrati pa gradi naše telo, mu daje energijo in spodbuja sposobnost samozdravljenja.

Naša svetovanja potekajo tako, da že pred prvim posvetom začnete voditi dnevnik prehrane in čim bolj natančno beležite vnos živil. S pomočjo dnevnika dobimo podrobnejši vpogled v vaše prehranjevalne vzorce ter navade in lahko naredimo analizo vašega življenjskega sloga. Na posvetu vas seznanimo z osnovami uravnoteženega prehranjevanja in načrtom sprememb. Svetujemo vam kako spremembe uvesti v vaše življenje, preučimo priporočen vnos hranil in kalorij in sestavimo okviren plan prehrane, ki vam bo pomagal do vašega cilja.

Prehransko svetovanje je namenjeno vsem, ki:

Ne vedo kako uravnoteženo prehrano vključiti v svoj vsak dan
Želijo s pomočjo prehrane pozdraviti različne težave ali bolezenska stanja
Potrebujejo pomoč pri načrtovanju obrokov
Želijo spremeniti ali izboljšati prehranjevalne navade

Delavnice in predavanja o zdravi prehrani so zelo dobra in resnično koristna naložba za celo življenje, saj ima prehrana velik vpliv na naše življenje. Neustrezna prehrana vodi naše telo do izčrpanja, pomanjkanja hranilnih snovi, utrujenost, slabega počutja in raznih bolezni. Medtem ko nam zdrava prehrana daje energijo, izboljša počutje, povečuje produktivnost, nas krepi, zdravi različne bolezni in izboljšuje kvaliteto našega življenja.

Ponujamo predavanja in delavnice na temo veganske prehrane, ki so odlična priložnost, da dobite novo znanje in nove ideje, ter se naučite pripraviti okusne obroke zase in svojo družino. Na delavnicah se pripravi nekaj vzorčnih jedi, ki sledijo načelom uravnoteženega zdravega načina prehranjevanja in predstavimo njihove recepte. Poudarek dajemo na lokalno, sezonsko hrano pridelano čim bolj v sožitju z naravo, ter pripravljeno z ljubeznijo.

Organiziramo ter izvajamo tudi delavnice glede na vaše želje in povpraševanje. Za več informacij nas kontaktirajte.

Nekaj primerov predavanj in delavnic:

Sezonsko prehranjevanje
Zdrave veganske sladice
Priprava smoothijev in sokov
Sestavljanje uravnoteženih krožnikov
Zdrave malice, kosila in večerje
Uporaba zdravilnih zelišč v kuhinji
Brezglutenske veganske jedi

Naredite nekaj zase!
Čas za sprostitev in korak k boljšemu zdravju.

Podarite dobro počutje!
Presenetite svoje najdražje z odličnim darilom.

    Cart