Masaže

Zdravilna moč dotika

Masaže

Masaža je terapija z dotikom, ki prinaša sprostitev in mnoge koristi za zdravje. Je učinkovit način za lajšanje bolečin, utrujenosti in odpravo stresa.  Ugodno vpliva na splošno počutje, umirja um, sprošča napetost v telesu, ohranja gibljivost sklepov, povečuje prožnost kože, pospešuje ozdravitev ter odstranjevanje odpadnih produktov iz telesa.

Masaža je terapija z dotikom, ki prinaša zadovoljstvo, sprostitev in tudi mnoge koristi za zdravje. Klasična masaža je najpogosteje sredstvo za sprostitev in ugodje, manj pa kot splošno zdravilno in preventivno sredstvo. Sprosti napetosti v telesu, pomiri um, nahrani dušo in istočasno zdravi na različnih ravneh.

S klasično masažo odpravljamo bolečine, pomirjamo fizične in čustvene napetosti, izboljšujemo funkcionalno delovanje telesa, sproščamo ter hkrati poživljamo telo obenem. Masaža spodbudi izboljšanje prekrvavitev krvi in delovanja limfe, ugodno vpliva na živčevje, deluje pa tudi na presnovo. V našem telesu sprožijo proces, na katerega se celotno telo odzove s spodbudo samozdravljenja.

Masaža blaži psihični, fizični in emocionalni stres, ter sprosti mišično napetost celega telesa. Z masažo vplivamo na kožo, na skeletne mišice, na cirkulacijo krvi, na tok limfe, na sklepe in obsklepne mišice, na podkožno maščobno tkivo, na živčni sistem in na duševno počutje.

Pozitivni učinki masaže:
Sprostitev, ugodje in boljše počutje
Pospešitev krvnega in limfnega obtoka
Okrepitev imunskega sistem
Razstrupljanje telesa
Mehčanje otrdlin in zlepljenih tkiv
Zmanjšanje napetosti v mišicah
Izboljšanje tonusa in videza kože
Odpravljanje bolečin
Spodbujanje procesa samozdravljenja
 

Masaža je ena izmed najstarejših in najpreprostejših oblik zdravljenja za najrazličnejše težave in bolezni. Terapevtska masaža je posebna vrsta masaže, pri kateri se združujejo terapevtske in masažne tehnike z namenom, da bi lajšali ali odpravili bolečine, izboljšali delovanje telesnih funkcij, spodbudili prekrvavitev krvi in limfe, uravnovesili telesno energijo, dosegli hitrejšo regeneracijo po poškodbah in čim boljše podprli zdravje.

Terapevtska masaža se popolnoma prilagodi vsakemu posamezniku in njegovi težavi. Izvaja pri mnogih lažjih ter težjih problemih in poškodbah. Priporočljiva je za vse z bolečinami v mišicahstarih poškodbahtežavah v sklepih in še posebej pri akutnih in kroničnih težavah s hrbtenico.

Lažje težave lahko popolnoma izginejo že po eni ali petih masažah. Kronične težave, predvsem zaradi degenerativnih sprememb ali poškodb v preteklosti, pa se uspešno lajšajo z redno masažo. Po izboljšanem stanju se terapevtska masaža hrbta priporoča vsaj 1-krat mesečno v smislu preventive in boljše kvalitete življenja.

Terapevtska masaža pomaga pri:
Akutnih in kroničnih poškodbah
Ponavljajočih bolečinah
Poškodbah zaradi mišičnih preobremenitev
Omejenem gibanju zaradi bolečin
Bolečinah in težavah na hrbtu, vratu, ramenskem obroču, kolkih, kolenih…

 

Športna masaža označuje izvajanje različnih masažnih tehnik pred in po telesni dejavnosti, s pomočjo katerih pomagamo športniku odpraviti utrujenost, negativne posledice športa ali ga pripravimo na napor. Uporablja za vzdrževanje boljše telesne pripravljenosti, ohranja sposobnost gibanja in zmanjšuje možnosti za poškodbe. Pomaga pri regeneraciji po naporu in rehabilitaciji mišičnih poškodb.

Masaža pred telesno dejavnostjo je usmerjena k preprečevanju poškodb, pomaga pri ogrevanju gibalnega aparata in omogoča raztegljivost mehkih struktur v takšni meri, da omogoča optimalno izvedbo. Pospešuje krvni obtok, znižuje mišično napetost, sprošča mišice in daje športniku občutek psihološke pripravljenosti.

Masaža po športnem udejstvovanju pomaga pri zmanjšanju posledic mikropoškodb, sprosti utrujene in zakrčene mišice, pomaga vzdrževati raztegljivost mišic, pospešuje krvni pretok in s tem pospešuje odplavljanje mlečne kisline in stranskih produktov presnove ter znižuje pojavnost krčev. Prav tako pospešuje športnikovo okrevanje in lajša mišično bolečino.

Pri športni masaži delamo z nekoliko močnejšimi prijemi. Osredotočamo se na mišične skupine in strukture, ki so v športu najbolj aktivne. Cilj terapije je vzpostavitev normalnega, nebolečega in funkcionalnega gibanje. Obravnava se individualno glede na potrebe športa. Vzdrževalna športna masaža, ki se opravi vsaj enkrat tedensko kot redni del vadbenega programa, pospeši krvni obtok in s tem oskrbo mišice s hranilnimi snovmi in vzdržuje sproščenost tkiv.

S športno masažo se:

Poveča zavedanje telesa
Izboljša prekrvavitev v mišicah in zmanjšuje njihovo napetost
Mišicam vrne gibljivost in elastičnost
Ohranja mobilnost sklepov
Zmanjša bolečine, odpravi in prepreči krče
Poveča mišično zmogljivost
Pospeši izpiranje odpadnih snovi, ki povzročajo mišično napetost in utrujenost
Regenerira in prehrani tkiva
Zniža krvni tlak in frekvenco srčnega utripa
Izboljša respiratorne funkcije
Povečuje psihološko pripravljenost

Masaža z ventuzami je vrsta sprostitvene in hkrati terapevtske masaže, pri kateri s posebnimi vakuumskimi skodelicami drsimo po naoljeni koži in izvajamo globinsko masažo tkiv. Skodelice položimo na kožo, izsesamo zrak in ustvarimo vakuum. Ob tem se privzdigne koža, podkožno in mišično tkivo. Lokalno pride do izboljšanega pretoka krvi in limfe, kar pomaga pri odpravljanju odpadnih snovi iz organizma in krepitvi imunskega sistema.

Vakuumska masaža izboljšuje funkcijo mišic in delovanje gibalnega sistema, ter je zelo učinkovita pri razbijanju zakrčenih mišic in odpravljanju različnih bolečin. Redno se uporablja tudi v športu pri različnih športnih poškodbah, pomaga pri boljši regeneracijiodpravlja mlečno kislino in pripomore k boljši mišični učinkovitosti.

Na bolj problematičnih predelih ali predelih, kjer je pretok energije blokiran se lahko ob masiranju pojavlja bolečina. Občutek bolečine se zmanjša s ponavljajočimi masažami. To se dogaja predvsem na mestih zakrčenih ali preveč raztegnjenih mišic in tam, kjer so nakopičeni toksini ali zastaja limfa. Na teh predelih ali točkah telesa lahko po masaži ostanejo odtisi. Barve, temperature in teksture odtisov so lahko različne in nam omogočajo vpogled na različna stanja v telesu.

Kako deluje masaža z ventuzami?

Spodbuja prekrvavitev kože, mišic in organov
Pospeši limfni obtok
Rehidrira in regenerira tkiva
Izboljšuje funkcionalnost mišic in sklepov
Spodbudi proces samoregeneracije
Zmanjšuje bolečine
Odpravlja odpadne snovi in produkte celic iz organizma
Krepi imunski sistem

Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja psihofizičnega telesa, ki vzpodbuja krvni obtok in endokrine žleze. Je metoda, pri kateri obdelujemo z različnimi tehnikami refleksne cone na stopalih. S tem izzovemo refleks, ki preko impulzov spodbuja samozdravilni mehanizem telesa.

Na stopalu se odraža celoten organizem in podoba telesa. Z masažo in stimulacijo refleksnih točk na stopalu lahko zdravimo, spodbujamo, krepimo in utrjujemo določeno tkivo, organ, organski sistem ali pa vplivamo na organizem v celoti.

Pozitivni učinki se običajno pokažejo po 5 ali 6 tretmajih. Po 10 do 12  tretmajih pa se ponovno vzpostavi ravnotežje v telesu, ki se je porušilo zaradi različnih faktorjev, kot so stres in obremenitve, nezadostno pitje vode, nepravilna prehrana, premalo gibanja in drugih.

Refleksoterapija kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja, najpogosteje deluje kot komplementarna oziroma dodatna metoda zdravljenja. Primerna je za vse ljudi, od otrok in dojenčkov do bolnih in ostarelih.

Refleksna masaža pomaga pri:

Bolečinah v križu, išiasu, vratu
Nespečnosti, prebavnih in menstrualnih težavah
Težavah z jajčniki in maternico
Živčnosti in mišični napetosti
Ponavljajočih se vnetjih mehurja ali ledvic
Težavah s sklepi
Pogostih prehladih, virozah ali anginah
Spodbujanju delovanjanja imunskega sistema
Spodbujanju krvnega obtoka in endokrinega sistema
Sproščanju
Glavobolih
Stresu

Pri celulitu veliko vlogo odigra zdrav način življenja z zdravo prehrano, zadostnim pitjem vode in telesno aktivnostjo. Najbolj učinkovit način za zmanjševanje celulita je celosten pristop s podporno masažo, ki pomaga pri odpravi trmastih maščobnih celic.

Anticelulitna masaža je učinkovit način za izboljšanje prekrvavitve kože, izboljšanja tonusa kože ter odpravo celulita. S pomočjo anticelulitne masaže aktiviramo delovanje limfnega sistema, ki spodbudi čiščenje odpadnih snovi iz telesa.

V našem studiu za najboljše rezultate ročno anticelulitno masažo kombiniramo z vakumsko masažo z ventuzami ter valjčkanjem z lesenim valjčkom. Pri masaži uporabljamo anticelulitna masažna olja, ki učinek še izboljšajo. Izvajamo jo na področju celotnih nog, zadnjice, trebuha ter spodnjega dela hrbta.

Za doseganje vidnih rezultatov priporočamo od 5 do 10 tretmajev v krajših presledkih 2-krat tedensko. Kako dolgo traja odprava, je pa odvisno od stopnje celulita. Vsak posamezen tretma traja  60 do75 minut.

 
Kako učinkuje anticelulitna masaža?

Pospešuje prekrvavitev in delovanje limfe
Povečuje tonus kože
Spodbuja čiščenje odpadnih snovi iz telesa
Krepi imunski sistem
Izboljšuje videz kože
Pomaga preoblikovati telo

Tajska masaža je del tradicionalne tajske medicine in se v namen zdravljenja in duhovne prakse uporablja že več kot 2500 let. Vanjo se vključuje akupresuro, refleksologijo, masažo po meridianih oziroma energetskih linijah ter raztegovanje.

Učinki tradicionalne tajske masaže so predvsem sprostitveni, saj se po masaži počutje bistveno izboljša. Uporablja pa se tudi za lajšanje bolečin in preprečevanje bolezni.

Nekateri jo imenujejo tudi tajska joga masaža, saj terapevt pri tem uporablja svoje dlani, kolena in stopala, ter vas na tak način premika v različne joga položaje. Poteka nekoliko drugače od klasičnih oblik masaž, saj ste med masažo ste popolnoma oblečeni. Priporočamo, da za tajsko masažo prinesete s seboj lahkotna športna oblačila.

Tradicionalna tajska masaža je primerna za:

Sproščanje
Zmanjševanje stresa
Izboljšanje cirkulacije
Povečanje energije in prožnosti
Izboljševanje obsega gibanja
Povezovanje uma in telesa

Naredite nekaj zase!
Čas za sprostitev in korak k boljšemu zdravju.

Podarite dobro počutje!
Presenetite svoje najdražje z odličnim darilom.

    Cart