Pogoji poslovanja in zasebnost

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in drugimi relevantnimi zakoni na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno trgovino upravlja podjetje

Studio Sanaya
Amidžić Slaviša s.p., PE
Industrijska ulica 8, 2230 Lenart
Davčna številka: 94340013

Matična številka: 7160682000

E-pošta: info@studiosanaya.si, trgovina@studiosanaya.si
Telefon: 040 122 733, 040 163 076, 040 468 956

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Studio Sanaya se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOPot). Podatki bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z uporabnikom. Osebni podatki, ki nam jih zaupate, so vaši in to spoštujemo. Pri Studiu Sanaya se še posebej zavedamo občutljive narave osebnih podatkov naših uporabnikov, kateri podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Studio Sanaya za potrebe poslovanja, hrani naslednje podatke uporabnikov: 

  • ime in priimek,
  • naslov in naslov za dostavo,
  • e-poštni naslov, 
  • telefonsko številko, 
  • in druge potrebne informacije.

Podatke se hrani izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov, informativnih gradiv) in vso ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom. Osebni podatki gosta, ki na Studiu Sanaya opravi nakup, so hranjeni samo za čas izpolnitve naročila in vso ostalo potrebno komunikacijo z gostom. Ob zaključku naročila se še samo hranijo podatki v zvezi s posameznim naročilom na računu in je dostop do podatkov samo mogoč s poznavanjem številke naročila in številke računa.

Uporabnik soglaša, da lahko Studio Sanaya obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu s Politiko o varnosti osebnih podatkov, v kolikor se ob oddaji nakupa prijavi na prejemanje elektronskih e-novic.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave (prejem elektronskih novičk in oglaševanje), pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.
Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:
  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja
  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte)
  • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.
Komentarji
Ko oddate komentar, se identificirate s svojim imenom, elektronskim naslovom in IP naslovom.
 
Kontaktni obrazec
V kontaktnem obrazcu vas prosimo za vaše ime in elektronski naslov. Z oddajo elektronskega obrazca se strinjate, da navedene podatke uporabimo izključno z namenom identifikacije pošiljatelja in možnosti, da vas kontaktiramo nazaj. Vaše elektronsko sporočilo z navedenimi podatki se bo hranilo na našem strežniku za elektronsko pošto.
 
Piškotki
Z oddajo komentarja se strinjate z deljenjem svojega imena, elektronskega naslova in neobvezno spletnega naslova. Ob tem se lahko shrani piškotek, s pomočjo katerega vam ob naslednjem komentiranju podatkov ne bo treba vnesti ponovno. Ti piškotki bodo shranjeni eno leto.
 
Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani
Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). Te vsebine se obnašajo tako, kakor da bi uporabnik obiskal tujo stran neposredno. Te strani neodvisno od spletne strani Studia Sanaya. Tuje strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjamo. Vgrajene vsebine izhajajo iz platform kot so YouTube, Facebook, Instagram, idr.
 
Analitika in statistika
Na spletni strani uporabljamo Google Analytics za vodenje analitike in statistike obiska. Google Analytics na naši strani deluje anonimno. Več o njihovih piškotkih in času njihovega obstoja lahko preberete tukaj. Piškotke Google Analyticsa lahko onemogočite neposredno na tej strani ali direktno preko Googla.
 
E-novice
Ob prijavi na obrazec za prijavo na e-novice se strinjate, da na platformi MailChimp hranimo vaše podatke kot sta ime in priimek, email naslov za namene pošiljanja prodajnih, vsebinskih in marketinških sporočil. Strinjate se, da te podatke obdelujemo v namene personalizacije teh sporočil in oglaševanja na Facebook ter Instagram platformah. Podatke v skladu z GDPR uporabljamo šele, ko to potrdite v potrditvenem sporočilu, ki ga prejmete po izpolnitvi obrazca. Kot naročnik na e-novice imate pravico do popravkov in izbrisa, pa tudi do vpogleda v podatke, ki jih hranimo. Prav tako imate pravico do ugovora ob obdelavi podatkov za namene avtomatiziranega obveščanja in profiliranja. Kontaktirajte nas na info@studiosanaya.si z zadevo “Varstvo podatkov” in urgirali bomo v roku 48 ur.
 
Glede svojih osebnih podatkov imate pravico, da od nas kadarkoli zahtevate:
  • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
  • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
  • popravek netočnih osebnih podatkov;
  • omejitev obdelave, kadar oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
  • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
  • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
  • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.
 
Piškotki 

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009. V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran www.studiosanaya.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Piškotke lahko onemogočite tudi neposredno v svojem spletnem brskalniku.

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Studia Sanaya imajo (v nadaljevanju uporabniki), gostje, ki opravijo hiter nakup in se za nakup ne potrebujejo registrirati, kot tudi registrirani uporabniki, ki z registracijo postanejo uporabniki Studia Sanaya.

Z registracijo na spletnem mestu Studio Sanaya uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo. Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje vnesene podatkov v svojem uporabniškem računu ali z zahtevkom, ki ga pošlje na info@studiosanaya.si.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Studiom Sanaya in kupcem je v spletni trgovini sklenjena, ko kupec potrdi nakup v spletni trgovini in prejme informativno elektronsko sporočilo o pripravi njegovega naročila, z informacijami o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Studio Sanaya, kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Možnosti plačila

Studio Sanaya uporabniku spletne trgovine omogoča naslednje načine plačila:

  • plačilo z gotovino ali s kartico kurirju ob prevzemu
  • plačilo z nakazilom na TRR s predračunom
  • plačilo s kreditno kartico
  • plačilo s Paypalom

Nakazilo na TRR se opravi na:

TRR: SI56 6100 0002 3144 644
SWIFT/BIC: HDELSI22
Referenca: SI00 – Št. Naročila
Koda namena: GDSV
Namen: Številka naročila

Rok za plačilo po predračunu je 8 delovnih dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

Izdaja računa

Kupec izdelkov na spletni strani Studio Sanaya prejme račun ob dobavi oziroma po elektronski pošti v PDF formatu.

Cene

Vse cene so izražene v Evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga. Vse cene veljajo v trenutku od oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca kot za ponudnika.

Kuponi in kode za ugodnosti

Kuponi in kode za ugodnosti prinašajo različne ugodnosti pri nakupu na spletni trgovini Studia Sanaya. Kupone in kode je mogoče uporabiti na strani »Košarica«, kjer je polje »Koda kupona«, kamor se vnese kodo in se izbere »Unovči kupon«.

Z vnosom kode se vrednost kupona avtomatsko odšteje.
Za en nakup je mogoče uporabiti samo eno kodo kupona.
Ugodnosti kupona je mogoče koristiti na izdelke, ki niso v akciji, če ni navedeno drugače.
Akcijskih kuponov ni mogoče koristiti na darilne bone.

Dostava

Vsa naročila, oddana med tednom so v večini primerov odposlana še isti dan, kadar gre za plačila po povzetju, s kreditno kartico ali s PayPalom. Naročila, ki imajo označeno, da se plačajo z nakazilom na TRR, pa pošljemo takoj, ko prejmemo vaše nakazilo. Naročila prejeta med vikendom in prazniki pošljemo ob naslednjem delovnem dnevu. Izdelki, ki imajo označen daljši dobavni rok se upošteva le-ta.

Stroški poštnine znašajo:
3,50 EUR s Pošto Slovenije.
4,50 EUR z GLS kurirsko službo.
Vsa naročila nad 60 EUR imajo brezplačno dostavo.

Naročilo lahko prevzamete tudi neposredno v naši poslovni enoti na naslovu Industrijska ulica 8, 2230 Lenart. V primeru plačila ob prevzemu naročila lahko plačate samo z gotovino, lahko pa prehdhodno opravite svoje plačilo preko spletne banke, s kreditno kartico ali preko Paypala ob zaključku naročila in naročilo samo prevzamete.

Digitalni produkti se ob prejemu kartičnega ali PayPal plačila avtomatsko pošljejo na elektronski račun uporabnika (kupca). V primeru plačila po predračunu, bo digitalni produkt posredovan na elektronski račun uporabnika v roku 72-ur od prejema plačila.

Vračila in pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Kupec pri nakupu digitalnih produktov po 13. točki 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18) nima pravice do odstopa od nakupa za digitalne vsebine dobavljive v spletni trgovini ponudnika.

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh 14 dni od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

Kupec mora potem najkasneje v 14 dneh, od poslanega sporočila o odstopu, Studiu Sanaya vrniti željene izdelke. Strošek poštnine vračila izdelka/ov je strošek kupca. Kupec izdelke vrne na naslov: Studio Sanaya, Industrijska ulica 8, 2230 Lenart. Kupec mora izdelek/e Studiu Sanaya vrniti varno, nepoškodovane in v nespremenjeni obliki, razen če je kupec izdelek/e prejel poškodovane, uničene, pokvarjene, ne da bi za to bil kril kupec sam. Kupec mora ob vračilu blaga tudi poslati kopijo računa.

Vračilo plačil bo izvedeno takoj ali najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Studio Sanaya vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec ali Studio Sanaya zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je ob nakupu bil koriščen popust, kupon, koda za ugodnost, bonus ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačan znesek.

Pritožbe in spori

Studio Sanaya spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter ima določeno osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte.

V primeru težav se kupec na podjetje Studio Sanaya lahko poveže po elektronski pošti trgovina@studiosanaya.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Studio Sanaya bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Studio Sanaya si prizadeva, da po svojih najboljših močeh morebitne spore reši sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in uporabnikom (kupcem) izključno  pristojno sodišče. Podjetje in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Studio Sanaya si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Studio Sanaya, ki s spletno trgovino omogoča uporabnikom (kupcem) nakup na območju Slovenije, na spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Omejitev odgovornosti

Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu končnega izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Podjetje ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca.

Informacije o izdelkih in ostali nasveti na spletni strani Studio Sanaya, so zgolj informativne narave in niso namenjeni kot nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznani za preprečevanje bolezni.

Izdelki in trditve o izdelkih Studio Sanaya niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Informacije so zgolj informativne narave, niso bile potrjene s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca. V kolikor uživate kakšna zdravila ali druga prehranska dopolnila in v kolikor sumite kakršne koli zdravstvene težave se pred uporabo naših izdelkov predhodno posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. O uporabi, tveganju in neželenih učinkih se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Avtorske pravice

Vse vsebine, objavljene na www.studiosanaya.si, so last podjetja Amidžić Slaviša s.p., in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja, se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Pridržujemo si pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.studiosanaya.si.

Pogoji poslovanja veljajo od 12. 12. 2020 do preklica.
STUDIO SANAYA 
    Cart